Header mobile
goshort.JPG
Van 5 t/m 9 april van 16.00 - 17.00 uur in het Molenpoort Theater (eerste verdieping). Bij Store& More hele dag filmische kunst.

Van 5 tot 9 april staat de Molenpoort in het teken van de korte film. In het Molenpoort Theater (eerste verdieping) vertonen we de hele week van 16.00 - 17.00 uur korte films. De filmweek is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met GoShort en het door hen georganiseerde filmfestival. Inmiddels zijn meer dan 2800 korte films (max. 30 minuten) ingezonden. Uiteindelijk is daaruit een selectie van 101 films gemaakt die meedingen naar de awards in de diverse categorieën: documentaire, fiction, animatie, art, beste Nederlandse film, beste studentenfilm, beste jeugdfilm en een publieksprijs. Op 8 april volgt de uitreiking van de awards.
Daarnaast kun je deze week bij Store&More (ook eerste verdieping) filmische kunst bekijken. Alle reden dus om eens lekker een zak popcorn mee te nemen en een middagje films te kijken.

In het Molenpoort Theater zullen van 16.00 - 17.00 uur telkens 2 korte documentaires te zien zijn van jonge filmmakers. Bij de aftrap, op 5 april, zullen zij in het theater hun docu's toelichten. De volgende docu's zullen worden vertoond:

1.Mikey

Maaksters: Maxime den Hartog (17), Zoë Love Smith (16), Puck Hazen (17)

Lengte: 26:28
Jaar: 2017
Synopsis: Een documentaire door Zoë Love Smith, Maxime den Hartog en Puck Hazen over de 7-jarige Mikey Bulder. Een jongen met nogal wat handicaps, maar wat deze zijn ontdek je in de docu. Wij hebben Mikey en zijn gezin een paar weken gevolgd en hiermee een beeld proberen te schetsen van hoe Mikey is en hoe het is om met hem te leven.

2.Op Blote Voeten

Maaksters: Sem van der Panne (17), Marit Koelmans (17)

Lengte: 10:38
Jaar: 2017
Synopsis: Ze vond zichzelf niet het mooiste meisje van de klas, maar werd wel gescout als model. Wat heeft het modellenwerk voor invloed gehad op het leven van een jongvolwassene?