Header mobile
Pieten kleurschool.jpg
Openingstijden Huis van Sinterklaas, Kleurschool en Dansschool op 18, 21, 25, 28, 29 november en op 2 en 5 december telkens van 13.00 - 17.00 uur

Sint en zijn Pieten zorgen ook dit jaar weer voor veel vrolijkheid in de Nijmeegse binnenstad. Op 14 november zal de intocht van de goedheiligman in Nijmegen plaatsvinden, waarbij de Pieten aan kinderen het Pietendiploma uitreiken. Direct daarna gaan de Pieten druk aan het werk om de Mariënburgkapel om te toveren tot het tijdelijke Huis van Sinterklaas. Tegelijk zullen zij in winkelcentrum Molenpoort (nummer 38, direct rechtdoor bij ingang Molenstraat)) de Pieten Kleurschool inrichten en openen ze eveneens op 18 november de Pieten Dansschool in de Marikenstraat. Bij de Pieten Kleurschool en de Pieten Dansschool ontvang je een stempel voor op je diploma, die je daarna kunt laten ondertekenen door Sinterklaas in het Huis van Sinterklaas.

In de Pieten Kleurschool vind je de mooiste kleurpotloden, de beste gummen en de kleurrijkste stiften die je kunt gebruiken om jouw Pietendiploma te versieren. In de Pieten Dansschool leren Pieten dansen, en zal de Danspiet jou ook de speciale Pietendans leren. Ga vervolgens met je diploma met stempels en versieringen naar het Huis van Sinterklaas. De Pieten en Sint zullen hem bekijken. De Sint zal je diploma daarna ondertekenen en natuurlijk ontvang je daarbij ook een handvol lekkere pepernoten. Natuurlijk zijn alle activiteiten gratis, want ze worden aangeboden door de Sint.