Header mobile
kunst samenleven.png
In februari en maart elke woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Op de eerste verdieping, naast Bristol

 

Stichting KUS is een vrijwilligersorganisatie die kunstvormen inzet om mensen en groepen met elkaar te verbinden. Ze werkt daarbij altijd samen met andere maatschappelijke organisaties. 

Op de eerste verdieping, naast Bristol organiseren zij de Tentoonstelling Vrede, Vrijheid en een Onsje Geluk.
Wat betekent vrede en vrijheid voor jou in je dagelijks leven? Bekende en onbekende Nijmegenaren hebben deze vraag beantwoord door schilderijen, foto’s, teksten en objecten te maken. De werken zijn te zien in deze tentoonstelling en in acht Vrede- en Vrijheidstuinen verspreid over de stad. 
De kunstenaars Hanneke Beld, Marcel Blom, Frans Eppink en Diederik Grootjans begeleidden de KUS workshops over deze persoonlijk gevoelde vrede en vrijheid. Ook tonen zij eigen werk, net als andere   bekende en beginnende kunstenaars.
Meer dan vijftig Nijmegenaren, die met hun sociale organisaties de kunst van samenleven in praktijk brengen, vertellen hun inspirerende verhalen. Frans Houtbeckers nodigt je uit in zijn wondere wereld en neemt je mee langs vier Nijmeegse vredesweken. Ook zijn er creatieve en kinderactiviteiten. Bekijk hier de website.