Header mobile
20230225_143445.jpg
do 12 okt. 2023

Opening museum MediaDrome

Op 13 oktober a.s. opent ‘POP-UP Museum MediaDrome’ in de Molenpoort Passage 106 haar deuren. Dat is in het voormalige Bristolpand op de eerste verdieping. Hier kun je unieke stukken bewonderen uit de wereld van televisie en film

In 8 ruimtes is een overzicht te zien van items uit onder andere Star Trek, Thunderbirds, Barbapapa, Studio 100, Pokémon, Sesamstraat en Muppets. Maar ook de originele kostuums uit de serie Swiebertje, de originele Bereboot beren en originele rekwisieten van VPRO's Villa Achterwerk zijn te zien. De collectie vormt een belangrijk deel van ons cultureel erfgoed en waren voor een groot gedeelte te zien in voormalig TV Toys museum in Dieren van 1997 tot 2008. Tevens wordt in het nieuwe POP-UP museum de grootste puzzel van de wereld (40.320 stukjes, 7x2 meter) gelegd!

Het museum is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Wil je zelf aan de slag dan kun je bij Tante Hannie (Molenpoort 33a) Warhammer bouwen, verven en spelen, evenals Dungeo and Dragons of Star Wars. Verder vind je hier nog andere museumstukken en de langste knikkerbaan van Europa van Jelle Bakker. In de winkel zelf kun je talloze figuren en spellen kopen.

Tante Hannie is open van woensdag t/m zondag van 10.00 - 17.30 u (zondags vanaf 12.00 uur open)

di 12 sep. 2023

Nijmeegse Annie is de Mysterieshopper

Gratis boodschappen doen? Het klinkt als een sprookje, maar is toch echt waar. Zeker in deze dure tijden is het fijn dat de Molenpoort met je meedenkt. Er gaat een heuse Mysterieshopper rondlopen in de Molenpoort die voor jou je aankoop betaalt. Zaterdag 16 september van 12.00 tot 16.00 kan het zomaar zijn Dat Nijmeegse Annie jouw aankopen betaalt!

afb3.jpeg
wo 02 aug. 2023

Nieuwe koopjeswinkel in de Molenpoort

Voor iedereen die echt wil besparen op zijn boodschappen: ga naar Datum Voordeelshop. Daar koop je producten die net wel of net niet over de houdbaarheidsdatum zijn. Op zich prima producten, maar voor een belachelijk lage prijs. Lees hier meer.

wo 12 jul. 2023

vierdaagse massage

Of je nu de 4-Daagse 's avonds loopt met de feesten of overdag met het legioen, je voeten en benen zullen het zwaar krijgen. Maar een goede massage helpt je om de week succesvol door te komen. In de Molenpoort op de 2e verdieping organiseert de Ohm Academy daarom speciale 4-Daagse massages. Voor slechts 25 euro word je 20 minuten intensief gemasseerd, zodat je er weer tegenaan kan. Je kunt hier vooraf reserveren, wel zo makkelijk. 

houbenklein.jpg
wo 19 apr. 2023

Artiest Jack Houben op herhaling

Op 29 april komt Jack Houben weer naar de Molenpoort om daar zijn humoristische kunsten te vertonen. Hij treedt op van 12.00 tot 16.00 uur.

FOpand.jpg
wo 01 mrt. 2023

Nieuwe kledingwinkel: Fluffy Owl

We heten de nieuwe kledingwinkel Fluffy Owl van harte welkom in de Molenpoort. Fluffy Owl is een vrolijke winkel waar je prachtig gekleurde kleding kunt kopen. Als je iets niet-alledaags maar bijzonders zoekt, moet je hier beslist eens binnenlopen. Molenpoort Passage nummer 10, tegenover het kinder speelpleintje. Hier vind je meer informatie

Toff2.jpg
wo 15 feb. 2023

Toff & Teddies nieuwe conceptstore met kinderkleding

Zoek je kinderkleding, maar dan net even anders dan anders? Ga dan shoppen bij Toff & Teddies. Nieuw in de Molenpoort. Lees hier meer.

Violetlogo.jpg
vr 10 feb. 2023

Nieuw: Violet Cosmetic Clinic

Last van overbeharing, onregelmatige huid, veel rimpels? Bij Violet Cosmetic Clinic in de Molenpoort staat een team voor u klaar om u te helpen. In het voormalige pand van Hampton Bay, direct bij de ingang aan de Molenstraat kunt u hiervor terecht. Lees hier meer over alle behandelingen.

plus-coop.png
vr 03 feb. 2023

COOP wordt PLUS

De COOP zal worden omgetoverd in een nieuwe en moderne PLUS supermarkt. De werkzaamheden zijn in volle gang, dus de supermarkt is eventjes gesloten. Op 8 februari is de opening van de PLUS Supermarkt en dit gaat vanzelfsprekend gepaard met leuke festiviteiten

treintje.jpg
ma 21 nov. 2022

Activiteiten tijdens de feestdagen

Tijdens de komende feestdagen hebben we weer enkele leuke activiteiten. Het Pietentreintje rijdt weer rond voor de kinderen en we hebben gezellige muziek tijdens de kerstperiode. Kom dus vrolijk shoppen in de Molenpoort! Bekijk hier alle activiteiten

bingo2.jpg
ma 13 jun. 2022

Vaderdag Bingo

Op zaterdag 18 juni organiseren we een Vaderdag Bingo. Laat je aankoopbedrag van een winkel in de Molenpoort zien en doe mee en win leuke prijzen. Van 12.00 tot 16.00 uur. Natuurlijk is er een muzikale omlijsting. Dat belooft een gezellige dag te worden 

AAnie.jpg
wo 01 jun. 2022

Nijmeegse Annie in de Molenpoort

Zaterdag 29 mei gaf Nijmeegse Annie acte de présence in de Molenpoort. Ze verraste flink wat bezoekers door voor hen de boodschappen te betalen. Muzikale omlijsting was er van Dick Raat.  Bekijk alle foto's van deze dag op onze Facebookpagina.

lospaas.jpg
do 14 apr. 2022

Paasshoppen

Komende zaterdag Paasshoppen in de Molenpoort. We delen paaseitjes uit en er is gezellige muziek van muziektrio Los Guantanameros. Zij spelen Zuid-Amerikaanse klassiekers. Vanaf 12.00 uur tot circa 17.00 uur. Kom dus gezellig shoppen en geniet!

Insta Pasen in Molenpoort.jpg
di 05 apr. 2022

Kinderen opgelet! Stap op de Paastrein in de Miolenpoort

Zaterdag 9 april rijdt van 12.00 tot 16.00 uur de Paastrein rond in de Molenpoort. Natuurlijk verwennen we ook de volwassenen een beetje...

Dick Raat klein.jpg
wo 23 feb. 2022

Muziek in de Molenpoort

Op zaterdag 26 februari treedt gitarist en entertainer Dick Raat op in de Molenpoort. Vanaf 12.00 uur. Lees hier meer.

bakker2.jpg
do 10 feb. 2022

Nieuwe bakkerij in de Molenpoort

Sinds kort hebben we een nieuwe bakkerij in de Molenpoort: bakkerij Koekkoek. Deze bakkerij verkoopt niet alleen heerlijke taarten, cakes en brownies, maar ondersteunt ook een goed doel. Bekijk hier de pagina op onze website:

test2.jpg
do 25 nov. 2021

Sneltest corona in de Molenpoort

Wil je je laten testen voor toegang of omdat je klachten hebt? Dat kan nu in de Molenpoort, tegenover Hill's en het kinderpleintje. Meld je aan op www.testenvoortoegang.org en maak daar een afspraak. Vervolgens kun je je laten testen en je hebt binnen een half uur je uitslag. Alles conform de privacyrichtlijnen van zelfsprekend.

2.png
ma 20 sep. 2021

Tentoonstelling in Molenpoort

Bezoek nu in de Molenpoort de tentoonstelling 'Kijk Omhoog. Kijk Vooruit' over de wederopbouw van Nijmegen na de Tweede Wereldoorlog. De tentoonstelling is gratis te bezoeken van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur in het voormalige Bristolpand op de eerste verdieping.

logo_opbouw.jpg
vr 03 sep. 2021

Tentoonstelling Nijmegen Wederopbouwstad

Op de eerste verdieping - in de voormalige Bristolruimte - wordt druk gewerkt aan de inrichting van de tentoonstelling Nijmegen Wederopbouwstad. De tentoonstelling gaat over hoe Nijmegen zich na de bombardementen en verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog weer oprichtte. Aandacht is er voor architectuur, kunst en herbouw. Zie ook deze website: https://wederopbouwstad.nl/

De tentoonstelling is vanaf 19 september geopend. We houden u op de hoogte via onze nieuwspagina en Facebook.

NieuwsMediadrome.jpg
vr 23 jul. 2021

MediaDrome Museum flink uitgebreid

 

Het MediaDrome museum in hartje Nijmegen heeft de coronaperiode gebruikt om haar expositieruimte te verdubbelen (400m2). Naast een uitgebreide collectie televisie en film gerelateerde rekwisieten, merchandising en gebruiksvoorwerpen zijn in 8 ruimtes nieuwe exposities opgebouwd. Het gehele museum is vernieuwd. Bijzonder is de ingerichte huiskamer uit de jaren '50 met een van de eerste tv's. 

Nieuwe themakamer museum MediaDrome

Er is een aparte ruimte waar een huiskamer uit de jaren 50 / 60 is gebouwd waar veel originele rekwisieten van de Nederlandse televisie staan uitgestald, waaronder originele handpoppen uit Dappere Dode, Bruintje Beer en Wim Das. Verder zijn Tom Poes en OB Bommel met hun butler Joost, die in de originele decors uit 1960 – 1962 staan, te bewonderen. Deze poppenseries werden gemaakt en gespeeld door Nederlands Marionetten theater Bert Brugman in de jaren '50 en '60.

Nieuwsgroot.jpg

Walt Disney

Er is ook een nieuwe zaal met een unieke Walt Disney expositie. De tekenaar Henk Albers (1927-1987) maakte in 1984 een expositie voor het Stripschap. Een collage over de films Walt Disney aangevuld met originele tekeningen. Hans Albers heeft jaren voor de Donald Duck getekend. Deze bijzondere expositie is bij MediaDrome te zien. Daarnaast zijn er een zestal vitrines met veel unieke merchandising van Walt Disney films, waaronder beelden van Walt Disney Classics Collection (WDCC). Verder zijn er nieuwe exposities van Pokémon, Barbapapa en Lord of the Rings.

 

Pipo de Clown

Pipo de Clown (Cor Witschge), wie kent deze beroemde clown niet. Samen met Mamaloe, Petra, de Dikke Deur en de schurken Snuf en Snuitje beleefde zij allerlei avonturen. Met een woonwagen getrokken door het ezeltje Nononono en samen met de indiaan Klukkluk (Herbert Joeks) trokken zij de wijde wereld in. MediaDrome heeft een speciale expositie rond deze Clown. Naast de nodige merchandising hanger er 16 originele tekeningen van Jan Wesseling die gemaakt waren voor de Donald Duck uit 1962 – 1964. Pipo was een creatie van Wim Meuldijk.

 

Floris

De kostuums uit de televisie serie Floris uit 1969 en van de film Floris uit 2007 hebben een nieuw onderkomen gekregen. Door middel van veel foto’s en props komt deze ridder weer helemaal tot leven.

Natuurlijk zijn alle knikkerbanen van Jelle Bakker nog steeds aanwezig. In een extra zaal staat onder andere de grootste knikkerbaan van Nederland. Deze is 8 meter lang, heeft 32 verschillende banen met een totale lengte van 350 meter.

Het museum is vanaf 20 juli geopend van wo t/m za van 10.00 uur tot 17.00 uur en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur. Alle vakanties is het museum ook op dinsdag van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend.

De toegang is voor kinderen van 3 jaar tot en met 12 jaar is € 3,- en voor 13 jaar en ouder bedraagt de toegang € 5,- (bij een besteding van minimaal €25,- in de souvenir winkel ‘Tante Hannie’ wordt het toegangskaartje verrekend). Speciaal voor vaste bezoekers zijn er jaarkaarten te koop, respectievelijk € 9,- en € 15,-.

Lees meer...
eta1.JPG
do 15 jul. 2021

Leuke etalages in de Molenpoort

De Molenpoort wordt steeds leuker. Onlangs heeft Hampton Bay haar winkel flink uitgebreid en binnenkort komt er een prachtige tentoonstelling op de eerste verdieping over Nijmegen als wederopbouwstad in samenwerking met de gemeente Nijmegen.

Leuk is ook dat we samen met interieurstylist en ontwerper Hank van Boekel veel etalages op een bijzondere wijze hebben aangekleed en die zijn beslist de moeite waard om eens te bekijken.

Hank vertelt daarover: “Je kunt ze allemaal met etalagefiguren en decoratie vullen, maar dat vond ik te eenzijdig. Ik heb daarom gekozen voor 3 thema’s: museum, fotografie en etalage.”

Hank vertelt dat voor de fotografie is samengewerkt met Bart Kouwenberg van B Art Fotografie: “We hebben bewust gekozen voor hedendaagse foto’s, want we willen ook de jongere bezoekers daarmee aanspreken. Oude foto’s of foto’s uit de oorlogsgeschiedenis van Nijmegen zie je al zo veel en bovendien komt straks op de eerste verdieping die uitgebreide tentoonstelling over de wederopbouw.”

Voor het museumthema heeft Hank nu samengewerkt met de Unit-winkel uit de Molenpoort, die enkele kunstwerken van Nijmeegse kunstenaars beschikbaar heeft gesteld. Dat kunnen later ook werken van afzonderlijke kunstenaars zijn. Hank: “Ook daarbij is het thema het hedendaagse Nijmegen. Elke kunstenaar heeft op zijn eigen manier een stukje van het huidige Nijmegen in beeld gebracht. Heel interessant om te zien. Ten slotte hebben we nog enkele etalages aangekleed met een zomers strandthema, dat reflecteert de vrolijkheid van dit seizoen.”

De bedoeling is dat de etalages regelmatig gaan veranderen, legt Hank uit: “Je wilt dat de mensen nieuwsgierig blijven en dat kan door regelmatig te veranderen. Dat houdt de spanning vast. De Molenpoort is een levend organisme, waar eigenlijk voortdurend van alles gebeurt. Geen dag is hier hetzelfde en dat willen we ook met die etalages tot uitdrukking brengen.”

Voor wie interesse heeft in de kunstwerken of foto's: ze zijn te koop. Je kunt informeren over de kunstwerken bij de Unit Winkel in de Molenpoort of voor de foto's bij B Art

Lees meer...
Lente klein.jpg
di 27 apr. 2021

Winkels weer open

Vanaf 28 april zijn alle winkels weer direct toegankelijk als de coronacijfers het toelaten. We staan te popelen om jullie weer te ontvangen in ons winkelcentrum, maar willen jullie wel vragen je te houden aan de coronaregels die de overheid heeft opgesteld. Dus 1,5 meter afstand houden, niet komen als je je niet lekker voelt en binnen in de Molenpoort en in de winkels is een mondkapje verplicht. Daarnaast dien je je te houden aan de aanwijzingen van de afzonderlijke winkeliers en de beheerders van de Molenpoort. Alleen zo kunnen we er samen voor zorgen dat we corona terugdringen en we straks weer naar een normale situatie kunnen gaan.
Tot ziens in de Molenpoort!

toiletten3.jpg
wo 06 jan. 2021

Toiletten tijdelijk gesloten

De Vendor toiletten zijn ivm de lockdown in elk geval gesloten tot 19 februari. Via Facebook en deze nieuwspagina laten we je t.z.t. weten wanneer ze open gaan.

gsmrep.jpg
di 15 dec. 2020

COOP, Gall&Gall, Kruidvat en GSM-Reparatieshop OPEN

Helaas moeten ook in de Molenpoort veel winkels sluiten. De COOP, Gall&Gall, het Kruidvat en het GSM Reparatiecenter zijn echter geopend.
Onze winkeliers hebben het echt moeilijk in deze tijden, steun hen door online uw kerstcadeaus, kleding, schoenen etc. bij ze te kopen. Kijk voor de diverse websites hier op het winkeloverzicht.

Black Friday_site.jpg
do 19 nov. 2020

Black Friday in de Molenpoort

Volgende week is het Black Friday. Dat betekent grote kortingen bij diverse winkels in de Molenpoort. Houd onze Facebookpagina daarvoor in de gaten, zodat je geen enkele actie mist...

Chic Hommes.jpg
vr 23 okt. 2020

Nieuwe kapperszaak in de Molenpoort

Chic Homme is de nieuwe kapperszaak in de Molenpoort. Je kunt deze vinden op de eerste verdieping. Voor vrouwen, mannen en kinderen. Verven, epileren, wenkbrauwen kleuren en natuurlijk modieus knippen zijn de specialiteiten. Nu tijdelijke actie: knippen voor mannen en kinderen slechts €14,-. Op maandag en zondag gesloten. Kijk hier voor meer informatie.

Lentekriebels_klein.jpg
vr 20 mrt. 2020

Nieuws omtrent coronavirus

Het coronavirus grijpt helaas om zich heen, maar tot nog toe zijn de meeste winkels in de Molenpoort gewoon open. U kunt gerust winkelen, maar doe dat wel verstandig, in het licht van uw en onze gezondheid. 

Wij vragen u daarom nadrukkelijk of u de maatregelen die het RIVM voorschrijft wilt opvolgen. Dat betekent dat u gewoon thuisblijft als u verkouden bent of andere griep gerelateerde klachten hebt. Het betekent ook dat u niet te dicht bij anderen gaat staan of te dicht langs anderen loopt en dat u zich houdt aan de voorschriften die de diverse winkels op de deuren en ramen hebben staan. Geef bij de Coop alle medewerkers de ruimte. Ze werken keihard om de schappen vol met levensmiddelen te houden en om u te bedienen. Houd de gepaste afstand aan van zeker 1,5 meter. 

In verband met de uitbraak van het virus hebben we besloten alle geplande evenementen tot nadere orde uit te stellen. U vindt dan ook geen evenementen op deze website. Via onze Facebook pagina kunt u meer actueel de informatie volgen.

Wij wensen u veel sterkte in deze lastige tijd. Blijf gezond en blijf op elkaar letten.

Winkeliersvereniging Molenpoort Nijmegen

Stimmung logo_klein.jpg
ma 20 jan. 2020

Stimmung mit Peter live in de Molenpoort tijdens Apr├Ęs Ski Party

Aanstaande zaterdag, 25 januari sluiten we onze sprankelende maanden af met een Après Ski. Hapjes, drankjes, kinderglitters en gezellige muziek van niemand minder dan Stimmung mit Peter. Kijk hier voor meer info en tijdstippen.

giovanni-Caminita-Euro-Entertainment Klein.jpg
wo 30 okt. 2019

Giovanni Caminita in de Molenpoort

Op zaterdag 7 november zal Giovanni Camanita, bekend van 24 Kitchen, live voor je koken. Kijk op onze evenementenpagina!

Sprankel mf.jpg
za 26 okt. 2019

We gaan sprankelen!!

In de donkere maanden hebben we voor jullie een sprankelend programma met tal van evenementen. We beginnen op zaterdag 2 november met een sprankelend welkom! Kijk op onze evenementenpagina en op onze Facebookpagina voor de evenementen. Er volgen er nog meer!