Header mobile
eta1.JPG
do 15 jul. 2021

De Molenpoort wordt steeds leuker. Onlangs heeft Hampton Bay haar winkel flink uitgebreid en binnenkort komt er een prachtige tentoonstelling op de eerste verdieping over Nijmegen als wederopbouwstad in samenwerking met de gemeente Nijmegen.

Leuk is ook dat we samen met interieurstylist en ontwerper Hank van Boekel veel etalages op een bijzondere wijze hebben aangekleed en die zijn beslist de moeite waard om eens te bekijken.

Hank vertelt daarover: “Je kunt ze allemaal met etalagefiguren en decoratie vullen, maar dat vond ik te eenzijdig. Ik heb daarom gekozen voor 3 thema’s: museum, fotografie en etalage.”

Hank vertelt dat voor de fotografie is samengewerkt met Bart Kouwenberg van B Art Fotografie: “We hebben bewust gekozen voor hedendaagse foto’s, want we willen ook de jongere bezoekers daarmee aanspreken. Oude foto’s of foto’s uit de oorlogsgeschiedenis van Nijmegen zie je al zo veel en bovendien komt straks op de eerste verdieping die uitgebreide tentoonstelling over de wederopbouw.”

Voor het museumthema heeft Hank nu samengewerkt met de Unit-winkel uit de Molenpoort, die enkele kunstwerken van Nijmeegse kunstenaars beschikbaar heeft gesteld. Dat kunnen later ook werken van afzonderlijke kunstenaars zijn. Hank: “Ook daarbij is het thema het hedendaagse Nijmegen. Elke kunstenaar heeft op zijn eigen manier een stukje van het huidige Nijmegen in beeld gebracht. Heel interessant om te zien. Ten slotte hebben we nog enkele etalages aangekleed met een zomers strandthema, dat reflecteert de vrolijkheid van dit seizoen.”

De bedoeling is dat de etalages regelmatig gaan veranderen, legt Hank uit: “Je wilt dat de mensen nieuwsgierig blijven en dat kan door regelmatig te veranderen. Dat houdt de spanning vast. De Molenpoort is een levend organisme, waar eigenlijk voortdurend van alles gebeurt. Geen dag is hier hetzelfde en dat willen we ook met die etalages tot uitdrukking brengen.”

Voor wie interesse heeft in de kunstwerken of foto's: ze zijn te koop. Je kunt informeren over de kunstwerken bij de Unit Winkel in de Molenpoort of voor de foto's bij B Art