Header mobile
NieuwsMediadrome.jpg
vr 23 jul. 2021

 

Het MediaDrome museum in hartje Nijmegen heeft de coronaperiode gebruikt om haar expositieruimte te verdubbelen (400m2). Naast een uitgebreide collectie televisie en film gerelateerde rekwisieten, merchandising en gebruiksvoorwerpen zijn in 8 ruimtes nieuwe exposities opgebouwd. Het gehele museum is vernieuwd. Bijzonder is de ingerichte huiskamer uit de jaren '50 met een van de eerste tv's. 

Nieuwe themakamer museum MediaDrome

Er is een aparte ruimte waar een huiskamer uit de jaren 50 / 60 is gebouwd waar veel originele rekwisieten van de Nederlandse televisie staan uitgestald, waaronder originele handpoppen uit Dappere Dode, Bruintje Beer en Wim Das. Verder zijn Tom Poes en OB Bommel met hun butler Joost, die in de originele decors uit 1960 – 1962 staan, te bewonderen. Deze poppenseries werden gemaakt en gespeeld door Nederlands Marionetten theater Bert Brugman in de jaren '50 en '60.

Nieuwsgroot.jpg

Walt Disney

Er is ook een nieuwe zaal met een unieke Walt Disney expositie. De tekenaar Henk Albers (1927-1987) maakte in 1984 een expositie voor het Stripschap. Een collage over de films Walt Disney aangevuld met originele tekeningen. Hans Albers heeft jaren voor de Donald Duck getekend. Deze bijzondere expositie is bij MediaDrome te zien. Daarnaast zijn er een zestal vitrines met veel unieke merchandising van Walt Disney films, waaronder beelden van Walt Disney Classics Collection (WDCC). Verder zijn er nieuwe exposities van Pokémon, Barbapapa en Lord of the Rings.

 

Pipo de Clown

Pipo de Clown (Cor Witschge), wie kent deze beroemde clown niet. Samen met Mamaloe, Petra, de Dikke Deur en de schurken Snuf en Snuitje beleefde zij allerlei avonturen. Met een woonwagen getrokken door het ezeltje Nononono en samen met de indiaan Klukkluk (Herbert Joeks) trokken zij de wijde wereld in. MediaDrome heeft een speciale expositie rond deze Clown. Naast de nodige merchandising hanger er 16 originele tekeningen van Jan Wesseling die gemaakt waren voor de Donald Duck uit 1962 – 1964. Pipo was een creatie van Wim Meuldijk.

 

Floris

De kostuums uit de televisie serie Floris uit 1969 en van de film Floris uit 2007 hebben een nieuw onderkomen gekregen. Door middel van veel foto’s en props komt deze ridder weer helemaal tot leven.

Natuurlijk zijn alle knikkerbanen van Jelle Bakker nog steeds aanwezig. In een extra zaal staat onder andere de grootste knikkerbaan van Nederland. Deze is 8 meter lang, heeft 32 verschillende banen met een totale lengte van 350 meter.

Het museum is vanaf 20 juli geopend van wo t/m za van 10.00 uur tot 17.00 uur en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur. Alle vakanties is het museum ook op dinsdag van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend.

De toegang is voor kinderen van 3 jaar tot en met 12 jaar is € 3,- en voor 13 jaar en ouder bedraagt de toegang € 5,- (bij een besteding van minimaal €25,- in de souvenir winkel ‘Tante Hannie’ wordt het toegangskaartje verrekend). Speciaal voor vaste bezoekers zijn er jaarkaarten te koop, respectievelijk € 9,- en € 15,-.